Diétatár

Műtétek következtében jelentős mennyiségű lehet a folyadék, ásványi anyag illetve fehérje veszteség, ezért ezek pótlása fontos szempont a bélműtét utáni táplálkozás kialakulásánál. A felsorolt veszteségek mellett az esetleges megváltozott emésztési ritmust, anatómiai helyzetet is figyelembe kell venni.

Az epebetegségeket elsősorban emésztőrendszeri panaszok jellemzik, mint például puffadás, teltségérzés, állandó nyomásérzékenység, tompa fájdalom, rossz közérzet. Bár műtét után ezek a panaszok fokozatosan megszűnnek, a diétát – rendszerint már csak mérsékelten szigorúan – továbbra is tartani kell!

A laktózintolerancia (más néven tejcukor-érzékenység) egy specifikus, laktóztartalmú élelmiszerek, ételek fogyasztása után jelentkező tünetegyüttes. Az intolerancia – a táplálékallergiával ellentétben – nem jár immunreakcióval, de mindig reprodukálható (előidézhető).

MAGAS SZÉRUM HÚGYSAVSZINT és KÖSZVÉNY DIÉTÁJA
AZ ÉTREND ÖSSZEÁLLÍTÁS ALAPELVEI

A vese a méregtelenítésben, anyagcserében és a folyadék-gazdálkodásban játszik nagy szerepet az emberi testben. Kiszűri a vérből a salakanyagokat.

Egy étrend akkor egészséges, ha ellátja a testet a szükséges tápanyagokkal. Ezek a szénhidrátok, fehérjék, zsírok, vitaminok, ásványi anyagok. Táplálékunk tartalmazzon továbbá olyan nem tápanyag komponenseket is, amelyek a növényekben (zöldség, gyümölcs, fűszernövények) fordulnak elő, flavonoidoknak hívjuk őket, és szintén jelentős szerepük van...

Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el